خبرگزاری هرانا – یک متهم به قتل در تهران توسط شعبه ۱۱ دادگاه کیفری این استان به اعدام محکوم شد. از سوی دیگر، حکم دو زندانی که پیشتر در پرونده های جداگانه از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، در زندان قم اجرا شد. همچنین، یک زندانی در اهواز که پیشتر از بابت اتهام قتل به ۱۱ بار اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت اولیای دم از مجازات اعدام رهایی یافت.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از اعتماد آنلاین، یک متهم به قتل در تهران به اعدام محکوم شد.
در فروردینماه امسال، درگیری در یکی از خیابانهای شرق تهران به پلیس ۱۱۰ گزارش شد. پس از حضور مأموران، مشخص شد مردی با ضربات چاقو مجروح و به بیمارستان منتقل شده، اما به دلیل شدت جراحات جان باخته است.
تحقیقات پلیس نشان داد که مقتول با پسردایی همسرش، رحیم، از مدتی پیش دچار مشکل بوده است. رحیم ابتدا دلیل قتل را ارسال پیام از سوی مقتول به خواهرش اعلام کرد، اما پس از مدتی اعتراف کرد که علت اصلی این قتل کینهای قدیمی ناشی از مسخره شدن توسط مقتول بوده است.
رحیم در اعترافاتش توضیح داد: “مدتی قبل، عکسی در فیسبوک منتشر کردم و مقتول در زیر آن عکس نظری گذاشت که باعث شد دیگران هم من را مسخره کنند. این موضوع باعث اختلاف و ناراحتی من شد.”
وی ادامه داد: “دخترعمهام، که همسر مقتول بود، از من خواست با شوهرش صحبت کنم تا اختلافات را حل کنیم. زمانی که مقابل خانهشان رفتم، دوباره درگیر شدیم و در نهایت با ضربهای که به سلیمان زدم، او جان خود را از دست داد.”
پس از تکمیل تحقیقات و صدور کیفرخواست، پرونده به شعبه ۱۱ دادگاه کیفری استان ارسال شد. در جریان جلسه دادگاه، اولیای دم درخواست اعدام متهم را مطرح کردند و در پایان جلسه، قضات دادگاه پس از شور، رحیم را به اعدام محکوم کردند.
دو زندانی در زندان قم اعدام شدند
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، روز چهارشنبه ۲ آبان ماه، دو زندانی در زندان قم اعدام شدند.
هویت این زندانیان، “ایوب سنگر و عبدالرقیب مالکی، ۲۶ ساله و هر دو تبعه کشور افغانستان” گزارش شده است.
بر اساس این گزارش، ایوب سنگر چهار سال پیش به اتهام قنل بازداشت و توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. عبدالرقیب مالکی نیز پیشتر طی یک نزاع خیابانی مرتکب قتل شد. وی پس از بازداشت توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود.
یک زندانی در اهواز از اعدام رهایی یافت
به گزارش رکنا، یک زندانی در اهواز پس از هفت سال با رضایت اولیای دم از اعدام رهایی یافت.
بر اساس این گزارش، متهم در فروردین ماه ۱۳۹۷ زمانی که ۱۷ سال سن داشته، در جریان یک درگیری، قهوه خانه نوارس واقع در کوی علوی اهواز که چند مشتری نیز در آنجا حضور داشتند را با ریخن بنزین به آتش میکشد. به دنبال این حادثه، ۱۱ نفر از افراد بین ۱۹ تا ۴۷ ساله که در آنجا حضور داشتند قربانی شدند.
متهم به نام محمد و متولد ۱۳۸۰ بعد از این اقدام متواری شد. وی نهایتا بازداشت و در اعترافات اولیه انگیزهاش از این اقدام را اختلاف با صاحب قهوهخانه که شوهرخالهاش بود، اعلام کرد و گفت: من ساکن منطقه لشکرآباد اهوازم هستم. از مدتی قبل در قهوهخانه شوهرخالهام کار میکردم، اما به خاطر اختلاف با او از آنجا اخراج شده بودم. به همین دلیل از شوهرخالهام کینه به دل گرفته بودم. دقایقی قبل از آتشسوزی، شوهرخالهام با من تماس گرفت و تهدیدم کرد. من هم عصبانی شدم و برای گرفتن انتقام به قهوهخانه رفتم. در راه یک ظرف بنزین تهیه کردم و وقتی وارد قهوهخانه شدم، بنزین را روی زمین ریختم و آنجا را به آتش کشیدم. اما حالا از کاری که کردهام پشیمانم.
متهم در نهایت توسط دادگاه کیفری خوزستان محاکمه شد. با توجه به شواهد و مدارک و اعترافات متهم و همچنین به درخواست اولیای دم، قضات دادگاه قاتل را به ۱۱ بار اعدام محکوم کردند. محکومیت وی در دیوان عالی نیز تایید شد.
در این گزارش آمده است، در تمام سالهایی که قاتل در زندان به سر میبرد، واحد صلح و سازش دادگستری خوزستان، بهویژه شهرستان دزفول با کمک خیران و بزرگان قبیله بنیطرف تلاش برای گرفتن رضایت خانواده قربانیان را آغاز کرده بودند.
تلاشها ادامه داشت تا اینکه سه روز پیش، شیخ علی زبید، چهره مردمی صلح و یکی از خیران معروف خوزستانی، برای گرفتن رضایت از اولیای دم وارد این پرونده شد. او توانست طی چندین جلسه گفتوگو با اولیای دم آنها را راضی به گذشت کند و آنها نیز بدون هیچ قید و شرطی از اعدام گذشتند. بدینترتیب، مرد زندانی بعد از هفت سال تحمل حبس از مجازات اعدام نجات یافت.
بر اساس آماربرداری سالانه مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی بازه زمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۸ اکتبر ۲۰۲۴، دست کم ۸۱۱ شهروند شامل ۴ کودک-مجرم در زندان های ایران اعدام شدند. این رقم در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۳.۰۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم ۴ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین در این مدت، ۱۸۶ تن دیگر به اعدام محکوم شدند که شامل صدور ۳ حکم اعدام در ملاعام است. لازم به ذکر است، در همین دوره احکام بدوی ۵۹ نفر دیگر نیز به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.
خبرگزاری هرانا –۱۴۰۳/۰۸/۰۳