دوم آذر ۱۴۰۳؛ آزاد عباسی، زندانی سیاسی محبوس در زندان قروه
روز سهشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ توسط برخی زندانیان عادی هدف ضرب و جرح با «تیزی» و «فلاسک آب جوش» در بند عمومی این زندان قرار میگیرد و دچار جراحات میشود.
به گفته یک منبع مطلع به کُردپا؛ این زندانی سیاسی با نقشه طراحیشده توسط وکیل بند زندان قروه از طرف چندین زندانی در دو مرحله هدف ضرب و جرح قرار میگیرد. ابتدا آقای عباسی توسط وکیل بند و چند زندانی مورد ضرب و شتم قرار میگیرد و باوجود اینکه از مسؤلین زندان درخواست رسیدگی به موضوع و چک دوربینها را دارد، اما بدون هیچگونه رسیدگی مجددا داخل بند هدف ضرب و جرح با «تیزی» و شکستن «فلاسک آب جوش» بر رویش قرار میگیرد و دچار سوختگی میشود.
منبع آگاه کُردپا میگوید؛ تاکنون مسؤلین زندان هیچگونه رسیدگی به وضعیت این زندانی سیاسی نداشتهاند و با گذشت چهار روز آقای عباسی نه تنها به بیمارستان و درمانگاه منتقل نشده، بلکه در رابطه با این حمله هیچ صورت جلسه پزشکی قانونی تشکیل نشده است.
این فعال مدنی که به تازگی جهت اجرای حکم حبس به زندان منتقل شده است، داخل بند عمومی زندان قروه نگهداری میشود.
طی روزهای گذشته، حکم سه سال حبس آزاد عباسی، مدیر انجمن فرهنگی – اجتماعی «نوژین» و مدرس زبان کُردی در دادگاه تجدیدنظر به یک سال حبس تغییر یافت.
این مدرس زبان کُردی از سوی دادگاه تجدیدنظر به اتهام «توهین به رهبری» به هشت ماه حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به چهار ماه حبس محکوم شد.
۱۰ آبان ۱۴۰۳، آقای عباسی جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان قروه منتقل شد.
سروه رحمانیپور، پس از بازداشت همسرش آزاد عباسی جهت اجرای حکم حبس در صفحه اینستاگرامش با انتشار یک برگه حکم آقای عباسی به مورخه ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ که از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو دهگلان صادر شده بود، نوشت؛ او به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به ۵ سال حبس، به اتهام «توهین به رهبری » به دو سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس به صورت غیابی محکوم شد. پس از اعتراض، از اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» مبرا گشت، اما احکام دیگر اتهامات عینا تایید شدهاند.
آقای عباسی تاکنون بارها بازداشت و با احکام زندان مواجه گشته است.
۲۷ شهریور ۱۴۰۲؛ آزاد عباسی بدون ارائه حکم قضایی و بهصورت خشونتآميز توسط نیروهای امنیتی بهدليل آمادهکاری جهت برگزاری اولین سالگرد جانباختگان خیزش انقلابی ژن ژیان ئازادی بازداشت و جهت انجام بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد. در نهایت ششم مهر ۱۴۰۲ بهصورت موقت از زندان سنندج آزاد شد.
۱۸ شهریور ۱۴۰۲؛ این فعال مدنی در آستانه اولین سالگرد خیزش انقلابی ژن ژیان ئازادی و بهدلیل عدم امضای درخواست عفو و عقبنشينی از مواضعش پس از احضار به دادگاه دهگلان بازداشت و به زندان قروه منتقل شد. او ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ از آزادیش از زندان قروه خبر داد.
٣٠ شهریور ١٤٠١؛ آزاد عباسی، سیروس عباسی و سروه رحمانی پور ، بهدلیل حمایت از خیزش انقلابی ژن ژیان آزادی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. او پس از اتمام دوران بازجویی از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج به زندان این شهر منتقل شد. آقای عباسی مدت یک ماه در سلول انفرادی و به مدت دوو ماه در زندان سنندج نگه داشته شد.
ششم آذر ۱۴۰۱؛ آزاد و سیروس عباسی از فعالان مدنی دهگلان توسط شعبه دوم دادگاه کیفری این شهرستان هرکدام به ٦ سال و چهارماه حبس محکوم شدند. براساس حکم دادگاه بدوی، سیروس عباسی و آزاد عباسی هرکدام به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» به ١٠ ماه حبس، «برهم زدن نظم عمومی» به ١٨ ماه حبس، «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به ٤٨ ماه حبس محکوم شدند. این دو فعال مدنی علیرغم درخواست رسمی برای تعیین وکیل، از دسترسی به وکیل محروم و در یک دادگاه چند دقیقهای به شیوه ویدیو کنفرانس دادگاهی شدند.
۲۴ دی ۱۳۹۸؛ آزاد عباسی، به دنبال پیگیری بازداشت برادر و همسر برادرش در اداره اطلاعات دهگلان با برخورد شدید مأموران اطلاعاتی روبرو و سپس بازداشت شد. او بدون ارائه حکم قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و به مدت دو ماه در سلول انفرادی نگهداری شد. در نهایت او تبرئە شد و سیروس عباسی و فریده ویسی به دو سال حبس تعلیقی محکوم شدند.
کُردپا 3 آذر 1403