سهیل عربی زندانی عقیدتی محبوس در زندان اوین در حالی که بیست و سومین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر می گذارد با کاهش وزن، کاهش فشار خون و شرایط بد جسمانی روبرو است. مسئولان زندان کماکان سیاست بی توجهی را نسبت به وضعیت این زندانی ادامه می دهند. آقای عربی با نگارش نامه ای سرگشاده به شرح آخرین وضعیت خود و فشارهای تازه بر خانواده اش خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیل عربی زندانی عقیدتی محبوس در سالن ۲ اندرزگاه ۷ زندان اوین از دوم شهریورماه، اعتصاب غذای اعتراضی خود را آغاز کرده است و پس از گذشت ۲۲ روز کماکان به این اعتصاب ادامه می دهد.
یک منبع مطلع از آخرین وضعیت این زندانی در گفتگو با گزارشگر هرانا در این باره توضیح داد “وزن سهیل به ۷۰ کیلو گرم کاهش پیدا کردهو فشارش ۸ بر روی ۷ است”.
به موازات اعتصاب غذا و تحلیل قوای جسمانی این زندانی، پرونده جدیدی نیز در دادسرای مقدسی زندان اوین علیه وی به پیش می رود.
علاوه بر روز گذشته، سهیل عربی طی روزهای اخیر نیز، به علت وخامت حال عمومی و خون ریزی معده چندین مرتبه به بهداری زندان اوین منتقل شده است.
سهیل عربی در بیست و سومین روز از اعتصاب خود نامه ای شعرگونه نوشته است که با قلمی ساده به شرح آخرین وضعیت خود و فشارهای اخیر بر خود و خانواده اش برای افکار عمومی پرداخته است، متن کامل نامه سهیل عربی را عینا در ادامه بخوانید:
به قول این روزهایمان؟ نه!
به حال نظامی بگریه ایم که امنیتش با چند انتقاد به خطر می افتد
اخراجش کنید او همسر یک زندانی امنیتی ست…
با او نشست و برخاست نکنید، زیرا یک زندانی امنیتی است
همسرم شغلش را از دست داد، خودم در زندان به چند زندانی زبان تدریس می کردم و اندک درآمدی داشتم
به زندانیان گفتند با او صحبت نکنید برایتان دردسر می شود
وثیقه گذار سندش را می خواهد…
قلب مادر به درد آمد از بس به اجرای احکام و دادستانی مراجعه کرد و نه شنید
تمام خاطرات کودکی روژان در زندان خلاصه می شود…
حال این روزهایمان بس ناخوش است، اما به حال خودمان نه به حال نظامی بگریه ایم که امنیتش با چند مقاله انتقادی و عکسهایش به خطر می افتد
نظامی که در آن قدرت یک بازجو حتی از یک دادستان و رهبر هم بیشتر است
کسی که وثیقه برای همسرم گذاشته وثیقه اش را می خواهد و ما هم قدرت تامین وثیقه نداریم و با این اوضاع همسرم باید بیاید در زندان
از طرف دیگه هم همسرم از کارش به خاطر من اخراج شده
حدود ده روزی هست که اخراج شده
تهدیدشان کردن با همسرم کار نکنند
برای یادآوری رویه منتهی به اعتصاب غذای این زندانی عقیدتی، لازم به ذکر است در حالی که وی در حال تحمل چهارمین سال از دوره محکومیت خود به سر می برد مورخ ۹ مردادماه از بازداشت همسرش، نسترن نعیمی باخبر شد.
آقای عربی به نشانه اعتراض از روز ۱۰ مردادماه دست به اعتصاب غذا زد. اندکی بعد او نیز به بند ۲ الف سپاه پاسداران واقع در زندان اوین که محل نگهداری همسرش بود منتقل شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت.نسترین نعیمی، همسر سهیل عربی به اتهام معاونت در تبلیغ عیه نظام بازداشت شد، وی متهم شد که حکم صادره از سوی قاضی رازینی در مورد سهیل عربی را با رسانه ها در میان گذاشته است.
پس از هشت روز آقای عربی به بند سابق خود بازگردانده شده، همسرش نیز با تودیع وثیقه آزاد شد و این زندانی به اعتصاب غذای اعتراضی خود پایان داد.
با اینحال از زمان بازگشت به بند عمومی ۷ این زندانی و خانواده او با افزایش فشار نیروهای امنیتی روبرو شده اند.
گزارش می شود در چند نوبت نیروهای امنیتی با همسر آقای عربی که به تازگی آزاد شده است تماس گرفته و اقدام به تهدید او در خصوص اطلاع رسانی و سرانجام وضعیت همسرش نموده اند.
بعضی از این تهدیدات و بازجویی ها در حضور فرزند خردسال این خانواده صورت گرفته است که موجب دشواری بیشتر آنان شده.
سهیل عربی در این رابطه با نگارش نامه ای که پیش تر توسط هرانا منتشر شده بود از آغاز اعتصاب غذای اعتراضی خود ار دوم شهریورماه خبر داد.
آقای عربی کمی بعد با نگارش دو نامه به بازکاوی زوایایی از پرونده سابق و همینطور پرونده جدید مفتوحه علیه خود پرداخته است و سعی کرده است دلایل اعتصاب غذای خود را برای افکار عمومی توضیح بدهد.
لازم به اشاره است، سهیل عربی، عکاسی که اکنون ۳۲ ساله است، در شانزدهم آبان ماه ۱۳۹۲ به دلیل مطالب انتقادی که در صفحۀ فیسبوک خود منتشر کرده بود، توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شد. او در شعبۀ ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی به دلیل نوشتههایش در فیسبوک به اتهام سب النبی (توهین به پیامبر) به اعدام محکوم شد. پس ازآن وکلای او به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور درخواست تجدید نظر فرستادند و مادۀ ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی را با توجه به شرایط پرونده و اقرارهای خود متهم برای عفو او مطرح کردند.
بر اساس مادۀ ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به پیامبر اسلام توهین کند مجازاتش اعدام خواهد بود اما مادۀ ۲۶۳ این قانون تاکید کرده که «اگر متهم در دادگاه ادعا کند که حرف های توهین آمیز را بر اساس عصبانیت، نقل قول یا سهو قلم و سهو زده است، حکم اعدام او به مجازات ۷۴ ضربه شلاق تبدیل میشود.»
پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه گیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه در اقدامی غیرقانونی و کم سابقه اتهام «افساد فی الارض» را هم به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده است، سهیل عربیبه دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به افساد فی الارض نیز محکوم شد، اما با تلاش وکلا و خانواده سهیل عربی، درخواست اعاده دادرسی سهیل عربی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو کرد و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاههای بدوی فرستاد. این دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام سب النبی (دشنام به پیامبر) را حذف کرد و سهیل عربی را به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی از ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ در بازداشت و زندان به سر میبرد و تمام این مدت از مرخصی محروم بوده است.
سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرده است، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیتالله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشته هایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد. او همچنین در شهریور ۱۳۹۳ به اتهام توهین به علی خامنه ای، رهبرجمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد. علیرغم پیگیری وکلا و خانواده، این پرونده ها هنوز با هم ادغام و تجمیع نشده اند. هرانا 23 شهریور