پس از اینکه با مصوبه شورای عالی امنیت ملی کشور دهها تن از شهروندان باغملک به ظن حضور در یک درگیری طایفه ای دستگیر شدند، امروز دادستان عمومی و انقلاب شهرستان باغملک گفت که محکومیت حدود ۲۰۰ نفر از افراد درگیر در نزاع طایفه ای روستای ‘پتک جلالی’ باغملک به حبس و تبعید قطعی شده و آماده اجرای حکم هستند.
فیروز کیانپور اتابکی پنجشنبه اظهار کرد: “این افراد به ۲ سال حبس و ۲ سال زندان در خارج از استان محکوم شده اند، به این معنی که پس از گذراندن ۲ سال حبس در یکی از زندان ها، در همان شهر ۲ سال تبعید می شوند”.
وی اتهام این افراد را متفاوت، اعم از شرکت در نزاع دسته جمعی، اخلال در نظم عمومی، حمل سلاح غیرمجاز، تخریب و تهدید عنوان کرد.
کیانپور با اشاره به دستگیری های جدید مرتبط با این پرونده افزود: “علاوه بر ۲۰۰ نفری که محکومیت آنها قطعی شده، تعدادی از متهمان دستگیر و به زندان ارسال شده اند”.
وی تاکید کرد: “با دستگیری های اخیر توسط قرارگاه امنیتی ابوالفضل، رای های صادر شده و تحقیقاتی که در حال انجام است، همچنین اقدامات قضایی، انتظامی، سپاه و شورای تامین شهرستان و استان آرامش به صورت صد درصد در منطقه حاکم شده و در طول سه ماه گذشته هیچگونه گزارشی مبنی بر درگیری، تخریب، تهدید و ضرب و جرح نداشتیم”.
کیانپور در ادامه گفت: “برای مردم این منطقه که در گذشته سال های سال در کنار یکدیگر زندگی می کردند، راهی به جز صلح و سازش و همزیستی مسالمت آمیز نیست”.
وی با بیان اینکه در این درگیری ها ۱۶ نفر کشته و خسارت های زیادی به اهالی وارد شده اظهار کرد: “دلیل برجسته شدن این حوادث لابی ها و وجود افراد بانفوذ بوده است، وگرنه در حوادث دیگر همچون تصادفات رانندگی نیز ممکن است شاهد این تعداد کشته باشیم”.
کیانپور اولویت نخست برای پایان دادن به این درگیری ها را اعمال قانون دانست و افزود: “تعدادی درخواست صلح و سازش را مطرح کرده اند، در حالی که در چنین مواقعی ابتدا دستگاه قضایی و انتظامی باید وظیفه قانونی خود را انجام دهند، زیرا اگر قانون حاکم نشود شاهد این حوادث خواهیم بود”.
بر اساس این گزارش، قاسمی نژاد دادستان رامهرمز نیز خرداد ماه امسال از صدور هشت حکم قصاص مربوط به قتل های پارسال در درگیری های خونین ‘پتک’ خبر داده بود. نیمه مرداد امسال نیز بیش از ۱۰۰ نفر از محرکان این نزاع بازداشت شده بودند.
درگیری بین ۲ طایفه محمدی و موسایی از هشت سال پیش به دلیل اختلافات ملکی آغاز شده و هر از چند گاهی شعله ور می شود. متهمان این درگیری در بیش از ۹ روستای باغملک و ۲ روستای رامهرمز ساکن هستند. از سال ۹۴ که این درگیری ها شدت گرفته تاکنون ۱۶ نفر از اهالی این ۲ طایفه کشته شده اند.
باغملک در شمال شرق خوزستان واقع شده است. روستای ‘پتک جلالی’ محل وقوع این درگیری ها از توابع بخش میداوود این شهرستان است. در این روستا ۲۵۰ خانوار با جمعیت ۲ هزار نفر ساکن هستند که شغل اغلب آنان کشاورزی و دامپروری است. ایرنا 23 شهریور