اعتصاب جمعی دراویش زندانی در فشافویه

از تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۸ تا به امروز ۶۹ زندانی درویش مرد در زندان تهران بزرگ و ۳ زندانی درویش زن محبوس در زندان اوین دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده‌اند.

این زندانیان که همگی در حوادث موسوم به گلستان هفتم دستگیر شده اند و بیش از ۶۲۶ روز است که در حبس به سر میبرند به صورت گروهی دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده‌اند.

فائزه عبدی‌پور فعال حقوق درویشان گنابادی به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «آقای تابنده (قطب دراویش گنابادی) به خاطر نگرانی از وضعیت درویش‌های زندانی و ممنوعیت ملاقات درویش‌های دیگر با ایشون از خوردن غذا امتناع می‌کنند، از همین سو دراویش زندانی هم در حمایت از ایشان در زندان دست به اعتصاب غذا و دارو میزنند».

خانم عبدی‌پور در ادامه گفت: «همزمان در بیرون از زندان کمپینی از دراویش در سراسر ایران شکل می‌گیرد که تاکنون ۳۲۹ نفر در حمایت از آقای تابنده و دراویش زندانی دست به اعتصاب غذا میزنند».

لازم به ذکر است دراویش گنابادی با انتشار یک بیانیه دلیل اعتصاب غذای خود را در اعتراض به محدودیت های اعمال شده علیه آقای نورعلی تابنده، قطب سلسله دراویش گنابادی و محدودیت های اعمال شده بر رفت و آمدهای دراویش در حسینیه امیر سلیمانی (محل گردهمایی دراویش) و نیز محدودیت برگزاری جلسات هفتگی در خانه آقای تابنده می‌باشد.

در جریان اعتراضاتی که در سال ۱۳۹۶ به علت بازداشت خودسرانه نعمت ریاحی، یکی از دراویش گنابادی، مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران شکل گرفت و در تاریخ ۳۰ بهمن ماه سال ۱۳۹۶ توسط نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد، صد‌ها تن از پیروان این جمعیت عرفانی بازداشت شدند و دست‌کم یکی از آنان که محمد راجی نام داشت بر اثر جراحات وارده در حین بازداشت و یا حین بازجویی جان خود را از دست داد. همچنین یک اتوبوس با زیر گرفتن ماموران امنیتی باعث کشته شدن سه تن از ایشان شد. منابع خبری وابسته به حکومت در داخل ایران نام راننده اتوبوس را یاور محمد ثلاث اعلام کردند و مصاحبه‌ای تلویزیونی از او در صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شد که روی تخت بیمارستان و با سر و صورت زخمی، مسئولیت حمله را بر عهده گرفته بود. محمد ثلاث بعدا در یک دادگاه شتابزده به سه بار اعدام (قصاص نفس) محکوم و در نهایت حکم وی سحرگاه دوشنبه ۲۸ خرداد ماه ۱۳۹۷ در محوطه زندان رجایی شهر کرج به اجرا درآمد. سازمان حقوق بشر ایران ۱۷ آبان