۱۱ شهروند و فعال مدنی بازداشت شده کُرد تحت فشار جهت انجام اعترافات اجباری قرار دارند

، در حال حاضر ۱۱ شهروند و فعال مدنی کُرد که در بازداشتگاه‌ اداره اطلاعات سنندج و کانون اصلاح و تربیت (زندان زنان) این شهر در بازداشت به‌سر می‌برند، از سوی بازجویان امنیتی جهت انجام اعترافات اجباری تحت فشار قرار دارند.

به گفته منابع نزدیک به خانواده شماری از این بازداشت شدگان که طی روزهای گذشته موفق به ملاقات کوتاه با آنها شده‌اند، بازجویان اداره اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه سنندج اتمام دوره بازجویی و آزادی آنها را با سپردن وثیقه، منوط به انجام اعترافات اجباری در خصوص همکاری با احزاب اپوزیسیون کُرد کرده‌اند.

همچنین در هفته جاری «کامبیز اسدی» و «آرمان وفایی»، با سپردن وثیقه از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج آزاد شده‌اند.

آرمان وفایی روز شنبه ۱۹ بهمن‌ماه با سپردن وثیقه ۲۰۰ میلین تومانی از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج آزاد شده است. این فعال مدنی کُرد در تاریخ ۲۶ آذرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

کامبیز اسدی، هنرمند و مدیر آموزشگاه موسیقی «ده‌نگی چیا» نیز طی روزهای گذشته از با سپردن وثیقه از این بازداشتگاه آزاد شده است. وی روز ۲۷ دی‌ماه توسط نیروهای امنیتی در کامیاران بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده بود.

لیلا تیراندری، ، پرستار و مسئول سابق کمیته زنان شاخه کردستان حزب وحدت ملی که از زمان بازداشتش در تاریخ ۷ دی‌ماه دست به اعتصاب غذا زده بود، پس از حدود یک ماه با وعده مساعد مسئولین مبنی بر آزادی‌اش با سپردن وثیقه به اعتصاب خود پایان داده است.

شبکه حقوق بشر کردستان پیشتر با انتشار گزارشی از افت فشار و کاهش وزن وی در پی اعتصاب غذا خبر داده بود. این فعال مدنی در حال حاضر در کانون اصلاح و تربیت (زندان زنان) سنندج به‌سر می‌برد و مراحل بازجویی وی به اتمام رسیده است.

از طرفی هفته گذشته کاروانی از نیروهای امنیتی «هیرش خسروی» را به منزل خانوادگی‌اش در یکی از روستای اطراف سنندح منتقل کرده و پس از محاصره و بازرسی منزل، وی را مجدداً به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج بازگردانده‌اند. هیرش خسروی از اواسط دی‌ماه بازداشت شده است.

دکتر «امید مدرسی»، دندانپزشک و از فعالین مدنی شناخته شده در مریوان نیز که اوایل بهمن‌ماه از سوی نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت و سپس به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده بود، همچنان در بازداشت و تحت بازجویی قرار دارد.

«پریسا سیفی» که پیشتر از قرنطینه کانون اصلاح و تربیت (زندان زنان) سنندج به داخل بند منتقل شده بود، همچنان در این زندان در بازداشت به‌سر می‌برد. گفته می‌شود دادگاه انقلاب سنندج هر بار به بهانه‌های مختلف از فک قرار بازداشت موقت و تبدیل آن به قرار وثیقه برای آزادی این دانشجوی زندان امتناع می‌کند.

پریسا سیفی، دانشجو و فعال فرهنگی و هنری کُرد در تاریخ ۲۱ آبان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و سپس به بازداشتگاه «شهرام‌فر» سازمان اطلاعات سپاه پاسداران سنندج منتقل شده بود.

همچنین «فریده ویسی»، «سیروس عباسی» و «آزاد عباسی» از اعضای جمعیت «شیدای سبز» لیلاخ که در تاریخ ۲۵ دی‌ماه توسط نیروهای امنیتی در شهر دهگلان بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شدند، همچنان تحت بازجویی قرار دارند. سیروس عباسی و همسرش فریده ویسی در محل کار خود در آموزشگاه «زانست» بازداشت شده بودند. آزاد عباسی، برادر سیروس عباسی نیز پس از مراجعه به اداره اطلاعات دهگلان جهت پیگیری وضعیت آنها بازداشت شده بود.

«فردین مرادی» و «گوران یوسفی» پس از چند هفته بازداشت همچنان در بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج تحت بازجویی قرار دارند. «اکبر گویلی» دیگر فعال مدنی نیز که در تاریخ ۱۷ آذرماه پس از حضور در دادگاه سنندج بازداشت شده بود در این بازداشتگاه نگهداری می‌شود.

همچنین  «مادح احمدی»، شهروند اهل روستای «سرهویه» از توابع سنندج که روز جمعه ۱۳ دی‌ماه، پس از یورش نیروهای امنیتی و شکسن درب منزل خانوادگی وی در این روستا بازداشت شده، همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد. وی پس از بازداشت به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شده و تاکنون هیچ تماس و ملاقاتی با خانواده‌اش نداشته است. شبکه حقوق بشر کردستان ۲۴بهمن