متهم به قتل «وحید مرادی» توسط شعبه چهارم دادگاه کیفری یک استان تهران به اعدام محکوم شد.
بر اساس این گزارش، هفته گذشته ۱۷ زندانی متهم در پرونده قتل وحید مرادی، توسط دادگاه کیفری یک استان تهران محاکمه شدند. بر اساس رای صادره توسط دادگاه بدوی، متهم ردیف اول این پرونده که هویت وی «سعید.ص» عنوان شده، به اعدام و سایر متهمان این پرونده از جمله “عباس” نیز به حبس محکوم شدند.
در ابتدای جلسه مادر وحید مرادی از طرف نوه خردسالش برای عاملان این واقعه حکم قصاص خواست و متهمان یک به یک از خود دفاع کردند.
از جزییات حبس متهمان و اتهامات آنان کماکان اطلاعی در دست نیست.
لازم به یادآوری است وحید مرادی که سال گذشته در زندان رجایی شهر کرج تحمل حبس میکرد، در تاریخ ۱۱ تیرماه ۱۳۹۷، بعد از اینکه مورد حمله گروهی از زندانیان مسلح به سلاح سرد در زندان قرار گرفت، به قتل رسید. آقای مرادی از زندانیان سابقه داری بود که چند بار در طرح های موسوم به “ارتقای امنیت اجتماعی” بازداشت و در سطح شهر چرخانده شده بود.
وحید مرادی هر چند از اوایل خردادماه ۹۷ از بابت اتهام قتل در زندان به سر می برد اما درگیریهای او با دستهای از خلافکاران شناخته شدهای که جذب همکاری با نهادهای امنیتی شده بودند، دامنه دار بود. قتل این زندانی برای افرادی که به محیط زندان رجایی شهر کرج، خرده فرهنگ های “شرارتی” و شبکه سازی نیروهای امنیتی در میان این بخش از جامعه آگاه هستند، نمونه دیگری از تسویه حساب و قتل سازمان یافته است که با تحریک زندانیان در محیط بسته زندان صورت گرفت.
پیشتر سردار حسین همدانی از فرماندهان سپاه که در سوریه کشته شد، طی مصاحبه ای در سال ۹۴ از «سازماندهی اراذل و اوباش توسط سپاه پاسداران برای سرکوب اعتراضات مردمی در کودتای انتخاباتی سال ۸۸» سخن به میان آورده و گفته بود: «۵ هزار نفر از کسانی که در آشوبها حضور داشتند ولی در احزاب و جریانات سیاسی حضور نداشتند بلکه از اشرار و اراذل بودند را شناسایی کردیم و در منزلشان کنترلشان میکردیم. روزی که فراخوان میزدند اینها کنترل میشدند و اجازه نداشتند از خانه بیرون بیایند. بعد اینها را عضو گردان کردم. بعداً این سه گردان نشان دادند که اگر بخواهیم مجاهد تربیت کنیم باید چنین افرادی که با تیغ و قمه سروکار دارند را پایکار بیاوریم. یکی از اینها فردی بود به نام ستاری. این ستاری وقتی به جمعیت زد جانباز ۷۰ درصد شد و سال گذشته هم به شهادت رسید.»
اذعان رسمی مقام سابق سپاه به وجود چنین سازوکاری، عملا خلافکاران شناخته شده را به دو دسته بندی مشخص تقسیم می کند. آقای مرادی از جمله افرادی بود که این همکاری، از جمله دعوت به حضور در سوریه را نپذیرفته بود.
در تیرماه ۹۷، هرانا طی گزارشی به جزییات قتل این زندانی در زندان پرداخته و از انتقال زودهنگام وحید مرادی به بند عمومی علیرغم لزوم گذراندن دو هفته در قرنطینه زندان خبر داده بود. به گفته شاهدین در زندان، طی جلسهای که با حضور رئیس حفاظت، رئیس گارد زندان و مدیر داخلی زندان در دفتر رئیس حفاظت زندان برگزار شده بود، آقای مرادی به مسئولین گفته بود که در این محل که قبلا هم تحمل حبس کرده، دشمن دارد و رفتنش عاقبت خوبی نخواهد داشت. وی در این جلسه از مقامات زندان درخواست کرده بود که او را به بند ۶ زندان که به نظر محل آرام تری است بفرستند اما با مخالفت مسئولان، به اجبار در معیت سربازان و پرسنل گارد زندان این زندانی به بند ۱ زندان رجایی شهر کرج منتقل و مدتی بعد توسط گروهی از زندانیان که عناصر اصلی آن وابستگی نزدیکی به گروههای رقیب آقای مرادی داشتند، کشته شد.
زندانی مانند زندان رجایی شهر کرج که در طبقه بندی سازمان زندانها به محکومان جرایم خشن تعلق دارد بصورت آشکاری فاقد نظارت و اعمال استاندارد است.
مافیای دولتی در زندان رجایی شهر کرج به شدت پیچیده و پیشرفته است، هرانا بارها طی گزارشاتی به مسئله مافیای مواد مخدر، تجارت جنسی، وجود گسترده سلاح های سرد، قتل های سازمان یافته از جمله محلی به نام “رینگ خونین” پرداخته بود.
از دیگر موارد مشابه که پس از قتل وحید مرادی و در محدوده افراد نزدیک به او صورت گرفت می توان به قتل بهمن کونامی به همین شکل در زندان رجایی شهر کرج اشاره کرد. در پی یک درگیری جمعی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت در سالن ۳ بند ۱ زندان رجایی شهر کرج که در حضور گارد زندان روی داده بود، این زندانی جان خود را از دست داد. در همین رابطه ۲۰ تن از زندانیان تحت بازجویی قرار گرفته و ۳ تن از زندانیان تحت عنوان متهمین اصلی قتل به اداره دهم پلیس آگاهی تهران منتقل شدند.
متفاوت ترین واقعه در حلقه نزدیک به آقای مرادی پرونده بهروز حاجیلو، زندانی سابق بود.
روز شنبه مورخ ۷ اردیبهشت ماه یک روحانی در همدان به ضرب گلوله به قتل رسید، بهروز حاجیلو از نزدیکان آقای مرادی فردی بود که مسئولیت این قتل را در صفحه اینستاگرام خود بعهده گرفت و ساعتی بعد نیز در محاصره پلیس طی درگیری مسلحانه کشته شد. دستگاه امنیتی با ورود به موضوع ضمن بازداشت تعدادی از نزدیکان آقای حاجیلو، بصورت خودسرانه پیکر او را در یکی از مناطق دورافتاده شرق همدان به خاک سپرد و همینطور از برگزاری مراسم ختم برای او توسط خانواده و نزدیکانش ممانعت بعمل آورد.
فرمانده انتظامی استان همدان اندکی بعد گفت که ۳۲ نفر از افرادی که برای حمایت از بهروز حاجیلو در صفحه شخصی او پیام گذاشته بودند، توسط پلیس فتا شناسایی و دستگیر شدند، وی اظهار کرد: “هیچ کدام از این افراد به این فرد مربوط نبوده و هیچ شناختی از این فرد نداشتند. همچنین تعدادی از این افراد در مشهد، شیراز و دیگر شهرها بودند”.
مورخ ۱۰ اردیبهشت ماه نیز در ارتباط با این موضوع، جواد جاویدنیا، معاون دادستان کشور، از پیگیری قضایی بازنشر یک توییت در فضای مجازی توسط مهناز افشار بازیگر ایرانی و تشکیل پرونده جهت تحقیق درباره ارتباط این بازنشر و قتل این روحانی در همدان خبر داد. هرانا ۱۱ اسفند