نازنین زاغری با پابند الکترونیکی به مرخصی آمد

«نازنین زاغری»، زندانی دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی عصر روز ۲۷ اسفند ۱۳۹۸از زندان «اوین» به مدت دو هفته به مرخصی آمد.

به گزارش «کمپین تلاش برای آزادی نازنین»، خانم زاغری به دنبال شیوع ویروس «کرونا» در زندان اوین و درخواست‌های فراوان خانواده‌اش برای مرخصی او، در نهایت عصر ۲۷ اسفند به مدت دو هفته تا تاریخ ۱۶ فروردین به مرخصی آمده است.

براساس این گزارش، در حالی او را آزاد کرده‌اند که مچ‌بند الکترونیکی به پای او وصل شده است.

محدودیت عبور و مرور نازنین زاغری طی این دو هفته تا فاصله ۳۰۰ متری از منزل والدینش است. به عبارتی، او بیش‌تر از ۳۰۰ متر از خانه والدینش نمی‌تواند دورتر برود.

مچ بند الکترونیکی یا نظارت الکترونیکی به نوعی متهمان را کنترل می‌کند. زندانیانی که با این مچ‌بند بیرون می‌آیند، به جای زندان، در منزل و در کنار خانواده‌ خود نگه‌داری می‌شوند اما محدودیت رفت‌وآمد در حد همان محل اقامت آن‌ها می‌ماند. در واقع  قرار است نظارت الکترونیکی جایگزین حبس در زندان باشد اما قرار نبوده است در ایام مرخصی زندانیان، آن‌ها تحت مراقبت‌های الکترونیک قرار بگیرند.

کمپین تلاش برای آزادی نازنین در بیانیه‌ای نوشته است این مرخصی بیشتر شبیه به حبس خانگی است تا مرخصی که طبق قانون به زندانیان دیگر داده می‌شود.

براساس گزارش کمپین تلاش برای آزادی نازنین، قرار او، سند منزل پدری وی است که پیش از این برای اولین دور مرخصی‌ سه روزه‌اش به دادستانی تهران داده شده و هم‌چنان در پرونده‌اش باقی مانده است.

پیش از این، «ریچارد راتکلیف»، همسر نازنین زاغری در گفت‌وگو با رسانه‌ها، با اشاره به سرماخوردگی شدید او در زندان، اظهار نگرانی کرده بود که همسرش مبتلا به کرونا در فضای سربسته زندان شده باشد.

«اصغر جهانگیر»، رییس سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور روز ۱۹ اسفندماه اعلام کرد برای جلوگیری از شیوع کرونا، ۷۰ هزار زندانی تا آن تاریخ به مرخصی رفته‌اند. با این ‌حال، هنوز اکثر زندانیان عقیدتی و سیاسی زن و مرد هم‌چنان در زندان‌های تهران و ایران به سر می‌برند.

در حال حاضر از بند زنان زندان اوین تنها عده اندکی به مرخصی آمده‌اند؛ از جمله «شهناز اکملی»، «لیلا حسین‌زاده»، «هنگامه شهیدی» و اکنون نازنین زاغری. با مرخصی بسیاری از زندانیان زن، از جمله «نسرین ستوده»، «آتنا دائمی»، «نیلوفر بیانی»، «منیره عرب‌شاهی»، «ارس امیری»، «صبا کرد افشاری»، «مریم اکبری منفرد» و… هم مخالفت شده است.

این در حالی است که طبق گزارش‌های تایید نشده، نفراتی از بند زنان زندان اوین و بندهای دیگر مشکوک به کرونا اعلام شده‌اند.

نازنین زاغری، شهروند ایرانی بریتانیایی و مدیر پروژه‌های «بنیاد خیریه تامسون رویترز» در اسفند ۱۳۹۴ همراه با دخترش به ایران سفر کرد تا عید نوروز را در کنار خانواده‌اش باشد. او در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ در «فرودگاه امام خمینی»، در حالی که قصد خروج از کشور به مقصد بریتانیا را داشت، از سوی ماموران حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد.

زاغری مدتی در مکان نامشخصی در کرمان در بازداشت بود و پس از آن به بند دو الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شد. او را اوایل دی ۱۳۹۵ به بند زنان این زندان فرستادند و تاکنون در آن جا به سر می‌برد. زاغری در تاریخ ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ به اتهام «جاسوسی»، به پنج سال حبس در دادگاه انقلاب محکوم شد. مدتی بعد دادگاه تجدیدنظر نیز عینا همین حکم را تایید کرد. ایران وایر ۲۸ اسفند