: مصطفی سلیمی که به اتهام محاربه از طریق درگیری مسلحانه و ارتباط با یکی از احزاب مخالف کرد، به ۱۵ سال زندان و اعدام محکوم شده بود در زندان سقز اعدام شد. از سرنوشت زندانی دیگر که جهت اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود، تا کنون اطلاعی به دست نیامده است.
سازمان حقوق بشر ایران اعدام مصطفی سلیمی را شدیدا محکوم کرده و خواستار محکومیت بین المللی این اعدام شد. این سازمان همچنین استرداد سلیمی توسط اقلیم کردستان به جمهوری اسلامی را نقض کنوانسیون های بین المللی برشمرد.
محمود امیری مقدم، سخنگوی این سازمان در این خصوص گفت: «علاوه بر غیر انسانی بودن اعدام درهر شرایطی، این اعدامی بر اساس قوانین بین المللی غیر قانونی است، زیرا مصطفی سلیمی توسط دادگاه انقلاب که از هیچیک از معیارهای دادرسی عادلانه برخوردار نیست به مرگ محکوم شده بود»، وی همچنین اضافه کرد: «اجرای احکام اعدام در حالی که همه جامعه بدلیل بحران کرونا در حالت اضطراری بسر میبرند نشانگر نیاز حکومت جمهوری اسلامی به اعدام برای ادامه بقاست».
ساعت ۴ صبح روز جاری، شنبه ۲۳ فروردین ماه، حکم اعدام مصطفی سلیمی در زندان مرکزی سقز به اجرا درآمد. این زندانی با اتهام محاربه از طریق درگیری مسلحانه و ارتباط با یکی از احزاب مخالف کرد به ۱۵ سال زندان و اعدام محکوم شده بود.
مصطفی سلیمی متولد ۴ تیرماه ۱۳۴۶ و اهل روستای ایلو شهرستان سقز بود و پیش از بازداشت در شرکت گاز مشغول به کار بوده است. آقای سلیمی سال ۱۳۸۲ بازداشت و به اعدام محکوم شده بود. وی که پس از فرار از زندان، به اقلیم کردستان عراق رفته بود، به دست نیروهای اتحادیه میهنی کردستان عراق به ایران بازگردانده شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به سازمان حقوق بشر ایران گفت: «مصطقی سلیمی، درپی شورشی که روز ۸ فروردین ماه در زندان مرکزی سقز روی داد، به همراه ۵۰ زندانی دیگر فرار کردند. مصطفی قصد داشت خود را به یکی شهرهای اقلیم کردستان عراق، شهر پینجوین، برساند که مقامات امنیتی این شهر مانع عبور او شدند و او را تحویل پاسگاه مرزی شهر بانه دادند و مجددا بازداشت و به زندان سقز منتقل شد».
گفتنی است، از سرنوشت یک زندانی دیگر به نام شورش مروتی که با اتهام «قتل عمد» به اعدام محکوم شده بود و به همراه مصطفی سلیمی جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شد، تا لحظه تنظیم این خبر اطلاعی در دست نیست. سازمان حقوق بشر ایران 23 فروردین