فعالان سیاسی در ایران به زندان محکوم می شوند – محکومیت هفت فعال سیاسی به زندان

شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی سید علی مظلوم، طی حکمی  هفت تن از فعالان سیاسی در ایران  را به حبس محکوم کرد.
بر اساس این حکم فرنگیس مظلوم با اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم از طریق ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران و فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه های معاند نظام” به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد.
اگر این حکم در مرحله تجدیدنظر تایید شود، طبق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، پنج سال حبس تعزیری برای خانم مظلوم قابل اجرا می باشد. لازم به ذکر است که حکم خانم فرنگیس مظلوم به صورت غیابی صادر شده است.
هانی یازرلو و پسرش هود از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروههای معاند نظام” هر یک به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
محمدولی غلام نژاد، صدیقه مرادی و مهدی خواص صفت و زهرا اکبری نژاد درچه نیز از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروههای معاند نظام” هر کدام به ۹۵ روز حبس تعزیری محکوم شده اند.
حسین عطارزاده یکی دیگر از متهمان این پرونده از بابت اتهامات انتسابی تبرئه شد.
دکتر هانی یازرلو و پسرش هود، محمدولی غلام نژاد، صدیقه مرادی و مهدی خواص صفت در تاریخ ۱۶ تیر ۹۸ توسط ماموران اطلاعات در تهران دستگیر شدند و به بازداشتگاه اداره اطلاعات (بند ۲۰۹ زندان اوین) منتقل شدند. آنها در نهایت با قرار وثیقه تا زمان محاکمه آزاد شدند.
دکتر هانی یازرلو یکی از فعالان سیاسی است که طی ده های گذشته چندین بار بازداشت و در زندانهای مختلف متحمل حبس شده است. هود یازرلو نیز در خرداد سال ۱۳۸۷ بازداشت و به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به تحمل حدود ۳ سال حبس محکوم شد که در اردیبهشت ۱۳۹۰ از زندان رجایی شهر آزاد شد.
زهرا اکبری نژاد درچه همسر زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند در روز ۱ مرداد ۱۳۹۸ توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر شد. وی دو روز پس از دستگیری طی یک تماس تلفنی کوتاه و کنترل شده با نزدیکان گفت که در بند ۴ زندان اوین می باشد. خانم اکبری نژاد مدتی بعد با قرار وثیقه تا زمان دادرسی آزاد شد. همسر خانم اکبری نژاد، زندانی سیاسی ابوالقاسم فولادوند از هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران می باشد که از سال ۱۳۹۲ بدون یک روز مرخصی در زندان بوده و هم اکنون در زندان رجایی شهر در شرایط غیرانسانی و محروم از رسیدگی های پزشکی، نگهداری می شود.
خانم فرنگیس مظلوم مادر زندانی سیاسی سهیل عربی در تاریخ ۳۱ تیر ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. خانم مظلوم تنها به دلیل دفاع از پسرش و رساندن صدای او دستگیر شد. وی سرانجام در ۱۶ مهر ۱۳۹۸ با تودیع وثیقه سنگین ۲۵۰ میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.
زندانی سیاسی سابق خانم صدیقه مرادی ۵۷ ساله پیش از این در دهه ۶۰ دو بار به زندان افتاده بود؛ وی از بازماندگان قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ می باشد. وی در فروردین ۱۳۹۰ نیز دستگیر شد و ۷ ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت، بازجویان سعی داشتند او را وادار به اعترافات دروغین علیه خود در تلویزیون دولتی کنند؛ در طی این مدت بینایی خانم مرادی در اثر شکنجه ها دچار مشکلاتی شد. وی در تیر ۱۳۹۱ به زندان قرچک ورامین منتقل شد و چندین ماه را در شرایط غیرانسانی و در بین زندانیان با جرایم خطرناک گذراند که خیلی زود و پس از آنکه مقامات زندان از تاثیر مثبت او بر زندانیان عادی نگران شدند او را از این زندانیان جدا کردند. خانم مرادی در تاریخ ۳ آذر ۱۳۹۵ پس از تحمل ۵ سال حبس از زندان آزاد شد.
همسر خانم مرادی، آقای مهدی خواص صفت که وی نیز از زندانیان سیاسی سابق می باشد که از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ را در زندان گذرانده است. وی هنگامی که خانم مرادی بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ در حال گذراندن دوران حبس خود در زندان اوین بود، بارها از سوی وزارت اطلاعات احضار و بازجویی شد.
محمدولی غلام نژاد در سال ۸۷ به همراه همسرش صغری و پسرش امید به اتهام “ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران” بازداشت شدند که امید غلام نژاد پس از مدت کوتاهی آزاد شد، اما آقای غلام نژاد و همسرش به کدام به ۳ سال زندان محکوم شدند که در نهایت آقای غلام نژاد در تاریخ ۲۰ مهر ۱۳۹۲ از زندان اوین آزاد شد؛ پیشتر نیز همسر وی از زندان اوین آزاد شده بود. مانیتورینگ حقوق بشر 19 تیر