درخواست مشترک ۲۲ سازمان حقوق بشری برای تحقیق مستقل پیرامون سرکوب معترضان

چهارشنبه، ۱۹ شهریور ماه منتشر شد، این سازمان‌ها از دولت‌ها خواسته‌اند به موضوع «بحران مصونیت از مجازات» مقامات جمهوری اسلامی که با نقض حقوق بشر در روند اعتراضات در ایران ارتباط دارند، رسیدگی کنند.

این نامه به دستگیری بیش از هفت هزار نفر، از جمله کودکان تا سن ۱۰ سال، اشاره شده و آمده است، بر اساس یافته‌های عفو بین‌الملل، بیشتر این افراد در مکان‌های نامعلوم زندانی شده و از سوی پلیس، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و برخی مقامات زندان‌ها مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته‌اند که از جمله این موارد می‌توان به کتک، شلاق، آویزان کردن، قرار دادن زندانیان در حالت‌های پرفشار فیزیکی برای مدت‌های طولانی، شک الکتریکی، القای حس خفه‌ شدن، اعدام‌های ساختگی، خشونت جنسی و تحقیر اشاره کرد.

در اعتراضات آبان ۹۸ که در پی افزایش سه‌برابری قیمت بنزین شکل گرفت و در بیش از صد شهر ایران گسترده شد و پس از آن که علی خامنه‌ای، رهبر جمهورری اسلامی، فرمان جمع کردن اعتراضات را داد، صدها تن از معترضان، از جمله دست‌کم ۲۳ کودک، با شلیک مستقیم مأموران انتظامی و امنیتی جان خود را از دست دادند.

در بخشی از این نامه آمده است که شماری از کودکانی که حدود ده سال سن داشته‌اند، نیز توسط ماموران دستگیر شده‌ و به نقاط نامعلومی انتقال یافته‌اند.

تداوم برخوردهای بی‌رحمانه در ایران دقیقا مربوط به مصونیتی است که مقامات را به این باور رسانده که می‌توانند بدون هیچ پیامدی از داخل یا از سوی جامعه جهانی دست به اقداماتی بزنند که در قوانین بین‌المللی به عنوان جنایت یا نقض جدی حقوق بشر شناخته می شوند. سازمان حقوق بشر ایران ۱۹ شهریور