در روزهای گذشته توحید درویش، زندانی سیاسی کُرد که در جریان اعتراضات مردمی تبریز در مهر ماه سال گذشته بازداشت و به «محاربه » متهم شده بود در اعتراض به تدوام وضعیت بلاتلکیف خود در زندان مرکزی تبریز اقدام به خودکشی کرده است. بخشی از گردن این زندانی در پی اقدام به خودکشی با «تیزی» دچار پارگی شده و پس از انتقال وی به بهداری زندان و انجام پانسمان به داخل بند بازگردانده شده است.
شبکه حقوق بشر کردستان مطلع شده است که جلسه دادگاهی این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۴ خرداد در شعبه دوم دادگاه انقلاب تبریز به اتهام «محاربه» برگزار شده است اما تاکنون هیچ حکمی در این خصوص صادر نشده و این زندانی سیاسی در شرایط سخت زندان مرکزی تبریز با وضعیت بلاتکلیف به سر میبرد.
وی در اعتراض به ادامه وضعیت بلاتکلیف خود در زندان با «تیزی» سعی در بریدن رگ گردن خود کرده اما با دخالت تعدادی از همبندیهای وی، او در حالی که از ناحیه گردن دچار خونریزی شدید بوده به بهداری زندان منتقل شد. این زندانی بدون بستری شدن در بهداری و تنها پس از انجام پانسمان ساده به داخل بند بازگردانده شده است. وضعیت روحی این زندانی در پی اقدام به خودکشی و ادامه بلاتکلیف در زندان نامناسب گزارش شده است.
توحید(لقمان) درویش در تاریخ ۷ مهر ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت و به یک بازداشتگاه امنیتی در این شهر منتقل شد. وی در این بازداشتگاه امنیتی برای انجام اعترافات اجباری در خصوص «مشارکت در آتشزدن بانک سپه» مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفت و پس از پایان دوران بازجویی به زندان مرکزی تبریز منتقل شد.
توحید درویش، ۲۷ سال دارد و راننده اسنپ بوده است. او پدر دو فرزند است و اهل روستای «گرناویک» بخش قطور شهرستان خوی است. او و خانوادهاش پس از زلزله اسفند ۱۳۹۸ خانواده وی به دلیل از دست دادن خانهشان مجبور به نقل مکان به خوی و اقامت در این شهر شدند.
این زندانی سیاسی در دی ماه سال گذشته از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب تبریز به اتهام « «محاربه» به ۱۰ سال حبس توام با تبعید به زندان اهواز و پرداخت ۵ میلیارد تومان خسارت در حق بانک محکوم شد. در اواسط اسفند سال گذشته شعبه ۹ دیوان عالی کشور پس از بررسی درخواست فرجام خواهی وکلای پرونده این زندانی سیاسی، وی را از اتهام «محاربه» مبرا دانست و پس از نقض این حکم، پرونده را برای رسیدگی به شعبه همعرض ارجاع داد.
کانون حقوق بشر ایران ۲۶ شهریور ۱۴۰۲