به دستور سپاه، آمار کل مبتلایان و تلفات کرونا دیگر به روسای بیمارستان‌ها هم اعلام نمی‌شود

«تا دو روز پیش روسای بیمارستان‌ها می‌توانستند هنگام اعلام آمار مبتلایان به ویروس کرونا و تلفات ناشی از آن به بیمارستان امام خمینی، از آمار کل مبتلایان و تلفات سوال کنند. ولی از روز دوشنبه در پاسخ به آن‌ها هم گفته شده است اجازه اعلام آمار کل را نداریم و فقط شما آمار بیمارستان خودتان را بدهید.»
بیمارستان امام خمینی مرکز جمع‌آوری آمار مبتلایان و تلفات ویروس کرونا در تهران است و روسای سایر بیمارستان‌ها روزانه در تماس با این بیمارستان، آمار مبتلایان و تلفات ویروس کرونا را به آن اعلام می‌کنند.
به گفته این منبع آگاه، تا روز دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ پیش روسای سایر بیمارستان‌ها وقتی آمار مبتلایان در بیمارستان خودشان را اعلام می‌کردند، از آمار مابقی بیمارستان‌های تهران هم می‌پرسیدند: «مسوول جمع‌آوری آمار هم ارقامی را که تا آن لحظه از بیمارستان‌های دیگر اعلام شده بودند، جمع و یک رقمی را اعلام می‌کرد.»

اعداد و ارقامی که به روسای بیمارستان‌ها اعلام می‌شده، به گفته این منبع آگاه، تفاوت فاحشی با آمار رسمی‌‌ که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روزانه به رسانه‌ها اعلام می‌کند، داشته‌اند.
یک پزشک متخصص عفونی ضمن تایید این خبر، به «ایران‌وایر» می‌گوید دلیل عدم ارایه آمار، دستور اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است: «اطلاعات سپاه به شدت کادر درمان و وزارت بهداشت را برای ارایه آمار، تحت فشار قرار داده است. می‌خواهند بگویند همه چیز تحت کنترل است در حالی که واقعا هیچ چیز تحت کنترل نیست.»
صحت آمار رسمی با انتشار آمار از سوی مقام‌ها و خبرنگاران محلی و پیام‌های مختلف از سوی پرستاران و پزشکان مراکز درمانی در شهرهای مختلف در شبکه‌های اجتماعی، مورد تردید جدی بسیاری قرار گرفته است.

 روز سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۸، «کیانوش جهانپور»، رییس اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت که آمار مبتلایان و قربانیان کرونا را روزانه اعلام می‌کند، وقتی درباره تناقض آمار و تردید مردم درباره آمار وزارت بهداشت مورد پرسش قرار گرفت، گفت: «ما اصراری نداریم که کسی آماری را که ما می‌دهیم، باور کند. ما آمار می‌دهیم تا مردم ما هوشیارتر و آگاه‌تر شوند. دلیلی هم برای کتمان آمار مبتلایان کشور نداریم.»
او در توضیح، افزود که در آمار ارایه شده از سوی مسوولان محلی، مقصود برخی به درستی بیان نشده و در انتخاب واژه‌ها به درستی دقت نشده است.

مسوول اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمارهای ارایه شده از سوی سایر منابع را نادرست می‌خواند و می‌گوید این افسانه‌بافی‌ها مبدا ناشناس دارند و از بیرون مرزها هدایت می‌شوند.
در دو روز گذشته، مقام‌های کشور، مسوولان محلی و خبرنگارانی که درباره ویروس کرونا به اظهار نظر پرداخته بودند، اظهارات خود را تکذیب کرده‌اند. روز یک‌شنبه ۱۸ اسفند، «باشگاه خبرنگاران جوان» گزارش کرده بود که «محمدحسین قربانی»، نماینده تام‌الاختیار وزارت بهداشت در رشت در جلسه فوق‌العاده همان روزِ «کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری» شورای اسلامی رشت، مرگ بالغ بر ۲۰۰ نفر به دلیل ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» را اعلام کرده است. اما تنها ساعتی بعد، قربانی این خبر را تکذیب و اعلام کرد تمامی این ۲۰۰ نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت نکرده‌اند.
«مصطفی فقیهی»، صاحب امتیاز سایت «انتخاب» روز دوشنبه ۱۹ اسفند در حساب توییترش نوشت: «تعداد فوتی مشکوک به کرونا نزدیک به دو هزار نفر در کشور است. بیش از ۱۳۰ نفر تنها دیروز در تهران و گیلان فوت کرده‌اند. آقای نمکی بیش از این نمک بر زخم مردم نپاش.»
او هم ساعاتی پس از انتشار این آمار، توییت خود را پاک کرد و در توضیحی نوشت: «از توییت من سوء برداشت شد. تاکید من بر آمار مشکوک به کرونا بود که می‌تواند آنفلوانزا یا هر بیماری دیگری باشد. به همین دلیل توییت قبلی را پاک کردم.»
«مسعود پزشکیان»، نایب رییس مجلس شورای اسلامی سه‌شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی گفته بود «علی لاریجانی»، رییس مجلس در نامه‌‌ای به آیت‌الله «علی خامنه‌‌ای»، خواستار آن شده است که ستاد مدیریت مقابله با کرونا را از دوش وزارت بهداشت بردارند و رییس‌جمهوری شخصا فرماندهی این ستاد را بر عهده بگیرد. او اما صبح امروز اظهاراتش را پس گرفت و گفت سخنانش به گونه‌‌ای دیگر بیان شده‌اند و مقصودش مصوبات شورای عالی امنیت ملی بوده است.

در چند روز گذشته، برخی مقامات از این که مسوولیت ستاد مقابله با کرونا برعهده وزارت بهداشت است، انتقاد کرده‌اند. آن‌ها می‌گویند وزارت بهداشت از اختیارات کافی برای مدیریت ستاد مقابله با بحران برخوردار نیست.
مسعود پزشکیان هم که دیشب به طور تلویحی همین موضوع را مطرح کرده بود، امروز حرفش را پس گرفته است.
یک منبع آگاه به «ایران‌وایر» می‌گوید: «فشار اطلاعات سپاه روی پزشکان و کادر درمانی وحتی مسوولان و خبرنگاران برای اطلاع‌رسانی در مورد کرونا به شدت بالا است.»

در چند روز گذشته خبرهایی بر تحت فشار قرار گرفتن خبرنگاران برای انتشار خبرهای مربوط به ویروس کرونا منتشر شد.

به گفته پزشکی که در یکی از بیمارستان‌های قرنطینه کار می‌کند، افرادی از اطلاعات سپاه در واحد حراست بیمارستان‌ها مستقر شده‌‌اند و به طور مرتب پرسنل را بازخواست می‌کنند:  «هر آماری که در شبکه‌های اجتماعی از سوی کادر درمانی یک بیمارستان منتشر می‌شود، هر چند اگر با نام مستعار باشد اما پرسنل به حراست احضار می‌شوند و مورد تهدید قرار می‌گیرند.»

روز گذشته، «میزان»، خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه نیز از برخورد ضابطان قضایی با انتشاردهندگان اخبار جعلی در مورد ویروس کرونا خبر داد. پزشکی که با «ایران‌وایر» صحبت کرده است، می‌گوید: «این‌ها می‌گویند فقط آمار رسمی ما درست است و مابقی آمار جعلی هستند. در حالی که ما می‌بینیم آدم‌ها چه‌طور با علایم کرونا می‌آیند و جان می‌دهند.»
به گفته این پزشک، تا روز گذشته به آن‌ها گفته بودند در جواز دفن بیمارانی که قرنطینه هستند اما جواب آزمایش کرونای آن‌ها هنوز نیامده است، از ذکر علت مرگ به دلیل ابتلا به کرونا یا آنفلوانزا خودداری و عبارت «مشکل حاد تنفسی» را ذکر کنید.

 او که در یکی از مراکز درمانی شهرستان کار می‌کند، می‌گوید: «ما خیلی وقت است که درمان را با علایم بالینی شروع کرده‌ایم. فرستادن تست کرونا و آمدن جواب آن از مرکز شهرستان، حداقل ۱۲ ساعت طول می‌کشید. اوایل طرف می‌رفت و وقتی برمی‌گشت، چند نفر دیگر را مبتلا کرده بود.»

به گفته این فرد مطلع، بیمارانی که پیش از آمدن جواب تست کرونا فوت می‌کردند، در فهرست قربانیان کرونا و یا مبتلایان قرار نمی‌گرفتند: «جواب تست این افراد حتی به پزشک معالج هم داده نمی‌شد. برای همین افراد به شکل عادی مراسم تدفین برگزار می‌کردند.»

این در حالی است که قربانیان کرونا باید به روش خاصی در قبرهای عمیق و آهک پاشی شده توسط افرادی که لباس مخصوص بر تن دارند، دفن ‌شوند تا از انتشار ویروس جلوگیری شود.
از روز گذشته اطلاعیه‌‌ای در کانال‌های تلگرامی پزشکان قرار گرفته که به امضای دکتر «مصطفی امینی»، سرپرست نظارت و اعتبار بخشی بیمارستان‌ها رسیده است. در این اطلاعیه نوشته شده است: «با توجه به اهمیت علایم بالینی و سی‌تی‌اسکن ریه، در تشخیص بیماری در صورت فوت و تشخیص بالینی قوی مبنی بر ابتلا به کرونا در گواهی فوت صادر شده بیمار به عنوان کیس قطعی کرونا ثبت گردد.»
منبع مطلع «ایران‌وایر» می‌گوید: «حداقل این افراد با تجهیزات درست تدفین می‌شوند و از احتمال ابتلای دیگران جلوگیری می‌شود. اما در موردهایی که ما مطمئن بودیم کرونا دارند ولی در گواهی فوت نوشته شد بیماری تنفسی و بدون هیچ تجهیزاتی به صورت عمومی دفن شدند، چه؟ می‌دانید این اشتباه بزرگ چه‌قدر در شیوع این بیماری موثر بود؟» ایران وایر ۲۲ اسفند